Ons bestuur

Voorzitter - Jelle Lanting

[email protected]

Beste leden en tennisenthousiastelingen,  

Graag stel ik mezelf aan jullie voor. Mijn naam is Jelle Lanting, en ik heb de eer om de rol van voorzitter te vervullen. Met 40 jaar op de teller en een passie voor de sport ben ik een geboren Zierikzeeënaar. Getrouwd en twee dochters verder, keerde ik na een studietijd in Rotterdam na tien jaar terug naar Zierikzee voor de ruimte en gemoedelijkheid van een dorp.  

In 2020 heb ik mijn eerste stappen gezet op de tennisbaan. Hoewel ik nog volop les neem om mijn spel te verbeteren, geniet ik van een spel dat technische vaardigheden combineert met mentale behendigheid. Tennis geeft de mogelijkheid om zowel verlies met gratie te dragen als winst met bescheidenheid te vieren. Naast tennis, ben ik een enthousiast fietser, een hobby die nog meer tijd kost dan tennis.  

Als voorzitter van tennisvereniging Zierikzee geloof ik sterk in het belang van een solide bestuur dat de belangen van onze vereniging zowel op dagelijkse als op lange termijnbasis bewaakt. De vereniging moet een thuis zijn voor iedereen, waar diverse doelgroepen zich kunnen verbinden door gedeelde interesses. Het is mijn visie dat we als vereniging bewuste keuzes moeten maken, niet alleen om met de trends van de tijd mee te gaan, maar ook om de unieke rol van LTC on ons eiland te behouden.  

Groet,   Jelle Lanting 

Secretaris - Pieter Nijzink 

[email protected] 

Mijn naam is Pieter Nijzink, vader van 3 dochters, opa van een groeiend aantal kleinkinderen, getrouwd met Marianne die moeder is van 2 zoons en een dochter. Ik woon sinds 2017 hier in Zierikzee aan de Steiltjesstraat en terwijl iedereen me vraagt waarom ik vanuit Dordrecht naar Zierikzee ben gegaan, vraag ik me af waarom ik dat niet al jaren eerder heb gedaan. Wat is het hier fantastisch, doe daar nog een hele goeie tennisclub bij en die is er, dan is het dus perfect hier!

In Dordrecht was ik met 15 jaar bestuurservaring bij Tennisvereniging CC (7 jaar jeugdcie en 8 jaar voorzitter) al tamelijk bekend in het tenniswereldje, ik ben in Dordrecht nog steeds bestuurslid bij tennishal Schenkeldijk (4 banen).

Mijn rol binnen het bestuur is sinds 2018 secretaris en daar horen volgens de knltb de volgende taken bij; Samen met de voorzitter en de penningmeester vorm ik het dagelijks bestuur, ik organiseer de  bestuursvergaderingen en ALV, notuleer en hou de actiepuntenlijst bij. Samen met de penningmeester houd ik het archief bij. Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor de externen (KNLTB, gemeente, keuringsdiensten en andere verenigingen). Ik organiseer de AED avonden en probeer zoveel mogelijk subsidies binnen te halen.

Waarvoor kan je bij mij terecht? Voor alles wat de club aangaat, wat verkeerd loopt, wat beter kan, wat niet klopt of gewoon om te kletsen of een potje te tennissen. 

Bestuurslid | Financiën - John Nelis

[email protected]

Hallo, ik ben John Nelis. Officieel woonachtig in Vlaardingen, maar sinds maart 2020 bivakkeren wij zoveel als mogelijk in ons huisje in het gezellige Zierikzee.

Vanwege diverse enkelblessures heb ik destijds afscheid moeten nemen van het voetballen, maar net als bij zoveel ex-voetballers ging dat eigenlijk naadloos over in de tennissport en werd ik lid van de Schiedamse tennisvereniging TSN, tegenwoordig RacketSportSchiedam. Tussen het tennissen door ben ik daar ruim 8 jaar voorzitter geweest en vervul ik inmiddels alweer 6 jaar de functie van competitieleider (VCL). Daarnaast maak ik ook deel uit van de wedstrijdleiding van het Open Toernooi van Scharendijke, kortom het tennisverenigingsleven is mij wel bekend :-)
 
Mijn rol in het dagelijkse bestuur van LTC Zierikzee is die van bestuurslid financiën waarbij het mijn taak is om de leden/taken van de financiële commissie te vertegenwoordigen in het bestuur, een sparringpartner te zijn voor de voorzitter en secretaris, alsmede een gezond financieel beleid te bepalen voor de toekomst.
 

Bestuurslid | Technische zaken - Peter Godrie

[email protected]

Hoi, ik ben Peter!

In het verleden zat ik als ‘normaal’ lid in de technische commissie en nu, sinds april 2020, heb ik de taak van voorzitter van de technische commissie op me genomen.

Sinds 1996 werk en woon ik in Zeeland, eerst 4,5 jaar in Zierikzee en vanaf eind 2000 in Goes. In 2010 werd onze zoon Wes geboren. Tennissen doe ik vanaf mijn elfde. Ik ben begonnen in Etten-Leur en later in Tilburg.

Bij de clubs in deze plaatsen heb ik competitie gespeeld en mede toernooien georganiseerd. Bij LTC Zierikzee heb ik ook een aantal jaren de clubkampioenschappen gedaan.

Bestuurslid | Recreatie Junioren/Senioren - Koen Kraaijenbrink 

[email protected] 

Bestuurslid | Jeugd - Monique ten Have-de Klerk 

[email protected] 

Mijn naam is Monique ten Have. Ik woon samen met mijn man Paul en dochter Noa sinds 2005 in Zierikzee. Sinds mijn jeugd tennis ik al en sinds wij hier zijn komen wonen ben ik lid bij LTC Zierikzee. De eerste jaren dat wij hier woonden heb ik de interne mix georganiseerd. Waarna ik werd gevraagd om te helpen in de jeugdcommissie. Nadat ik een aantal jaar gestopt ben, ben ik in 2018 bestuurslid Jeugd geworden. Zelf ben ik niet zo’n hele fanatieke tennisser maar naast vrijspelen zit ik in een mixed competitieteam en speel heel af en toe een toernooitje. Nadat het aantal jeugdleden de afgelopen jaren flink was afgenomen merken we de laatste twee jaar gelukkig langzaamaan dat we weer steeds meer leden krijgen. Bij het bedenken en organiseren van leuke activiteiten kan ik altijd hulp gebruiken. Heb je vragen met betrekking tot de jeugd, spreek mij gerust aan.

Bestuurslid | Algemeen - Olijn Tims 

olijntims@hotmail.com

Hoi, 

Ik ben Olijn Tims, moeder van twee meiden van 7 en 4 en woon in Zierikzee. De meeste mensen kennen mij misschien wel, dat kleine 'meisje' met die grote gekleurde tas. Ik ben op mijn 17e gestart met tennis in Burgh-Haamstede en heb toen anderhalf jaar gespeeld. Vanwege studeren, meerdere keren verhuizen en de komst van mijn twee meiden heb ik in de 15 jaar daarna twee keer een lange break gehad.

Na de komst van de jongste begon het in 2020 toch weer te kriebelen. Ik werd uitgenodigd door een oud klasgenoot voor een toernooitje op zondag bij LTC Zierikzee, maar ik raakte geen bal! Oef, viel dat even tegen! Ik had 6 jaar niet gespeeld, maar ik vond het echt weer leuk. Wel wat werk aan de winkel dus eerst maar een winterperiode les!

En toen was daar corona, dus van tennissen kwam niet zoveel terecht. In de zomer van 2021 kwam alles weer een beetje op gang en sindsdien ben ik weer gaan spelen en dat bevalt nog steeds heel goed.  

Ik zit sinds eind 2021 in de organisatie van de interne mix en zat in 2023 in de organisatie van de clubkampioenschappen.  Vooralsnog ben ik algemeen lid in het bestuur en zal ik mij bezig houden met wat verschillende losse taken. Daarnaast ben ik voornemens over een tijdje het stokje van Monique over te nemen en zal me dan gaan inzetten voor de jeugd.